Dit, dames en heren van het internet, is de Infantry Squad Vehicle (ISV). Het nieuwste speeltje van het Amerikaanse leger biedt plaats aan negen soldaten (gewone mensen zullen eveneens passen, gokken we) en is gebaseerd op de Chevrolet Silverado ZR2. De GM Defense (een tak van General Motors) Infantry Squad Vehicle is het resultaat van een contract van 214,3 miljoen dollar.

Hoewel het er niet zo uitziet, komt 90 procent van alle onderdelen van de burgerversie af. De Multimatic-dempers zijn gewoon van Chevrolet Performance. De 2,8-liter dieselmotor met 185 pk komt uit de standaard Silverado, net als de automaat. Het gebrek aan deuren zorgt er mede voor dat het voertuig licht genoeg is om opgetild te worden door een UH-60 Blackhawk en hij is compact genoeg om achter in een CH-47 Chinook te passen.

Het enige probleem? Het Amerikaanse leger wil 649 exemplaren aanschaffen, à 330.000 dollar. Moet iemand hen niet even wijzen op het bestaan van de Ferrari 812 Superfast? Of de McLaren 720S? Kom daarmee een land binnenvallen en je maakt gelijk vrienden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)