De shooting brake is een illuster concept waar het gros van de auto-ontwerpers slechts over durft te dromen. Enkele gezegende tekenaars kregen de hoge eer om de mythische carrosserievorm toe te passen en slechts een klein aandeel van die ontwerpen zag het levenslicht. Bijvoorbeeld de Ferrari GTC4Lusso en, eh, dat was het wel. Want de ‘Shooting Brakes’ van Mercedes zijn eigenlijk niets meer dan strak gelijnde stationwagens.

De Hongaarse Photoshop-magiër X-Tomi maakte een Jaguar F-type Shooting Brake op basis van de nieuwe 400 Sport. De prachtige verschijning laat je volschieten van emotie. Aan de ene kant ben je blij dat zulke schoonheid in deze barre wereld nog bestaat. Aan de andere kant voel je de agressie opborrelen, want de Jaguar F-type Shooting Brake zal waarschijnlijk nooit werkelijkheid worden.

Als we ons niet vergissen, is dit de daklijn van een Volkswagen Scirocco. Al is ons zicht geobstrueerd door tranen van geluk. Weet jij het beter, laat het ons weten. Mochten we ooit de loterij winnen, dan kloppen we aan bij Bertone of Zagato voor een echte Jaguar F-type Shooting Brake.

Foto: X-Tomi Design

Reacties

  • Landing heeft op 19 januari 2017 geschreven:

    Het zou een goede gtc4 lusso concurrent zijn…
    Jaguar neem dit in productie!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear