Niet alleen de overheid in de Verenigde Staten, maar ook die in België, Engeland en zeker de Verenigde Arabische Emiraten verdient flink aan gepersonaliseerde kentekenplaten. De populairste vanity plates worden vaak voor flink geld verkocht.

Nederland is dus een dief van zijn eigen portemonnee door het niet te faciliteren. Maar als je geduld en geluk hebt, zijn gepersonaliseerde kentekenplaten in Nederland best mogelijk. Soort van. En niet voor alle auto’s.

Op dit moment zijn de Nederlandse kentekens bij de ‘R’. De eigenaar van de rode Porsche 911 GT2 RS wachtte op exact het goede moment (26 januari) om zijn nieuwe Elfje op kenteken te zetten. Het resultaat is een kenteken dat begint met RS. Als je nog een Focus RS op kenteken wilt zetten, moet je dus snel zijn.

De eerste Rolls-Royce Phantom van Nederland staat op kenteken RR-802-P. Dat kan geen toeval zijn. Als je dus op precies het juiste moment toeslaat (en de dealer wil je daar vast bij helpen), kun je je gepersonaliseerde kentekenplaten in Nederland gratis regelen.

Welke kentekens komen eraan?

Wat dacht je van RT als je vaak op Twitter zit? Of als je even wacht, een plaat voor je Fiesta ST? Eigenaren van een Lamborghini Aventador SV kunnen binnenkort ook aankloppen bij de RDW. En er zit vast meer dan een enkele Subaru XV-eigenaar te popelen.

Foto Porsche 911 GT2 RS bij hotel: Mitchell Bekker

Reacties

 • Yayo heeft op 15 oktober 2019 geschreven:

  het is dus niet mogelijk… FAKE NEWS

  Reageer
 • Maestro heeft op 1 februari 2018 geschreven:

  Categorie: lekker belangrijk.

  Reageer
 • Charlie heeft op 1 februari 2018 geschreven:

  Dat het in NL mogelijk zou zijn is niet waar. Je moet gewoon puur geluk hebben met je aanmelding bij de RDW. Voorkeursbehandelingen worden NIET gegeven (iig niet aan particulieren :-). Ik heb destijds geprobeerd TrippleX te krijgen (XXX), kenteken daarom speciaal later laten aanmelden en ik kreeg XZN. Waren velen die dit ook geprobeerd hadden.
  Ben groot voorstander van “private plates”. Leuk zakcentje voor de staat. Menig Nederlander heeft vast wel iets over voor een eigen nummer. De Engelsen, Belgen, Duitsers, Zweden, Russen en noem ze maar op doen dit al (financieel) succesvol! Petitie?

  Reageer
 • Onno heeft op 31 januari 2018 geschreven:

  Ik wilde mijn geïmporteerde RX8 met het kenteken RX-813-B hebben maar helaas was dit onmogelijk te timen en duurde het veel te lang.

  Reageer
 • Peter S heeft op 31 januari 2018 geschreven:

  Heb ik ook gedaan. Mijn kenteken begint met PS, de beginletters van mijn voor- en achternaam. Inderdaad het juiste tijdskader plannen, per combinatie van twee beginletters heb je tien tot veertien dagen om je auto op kenteken te zetten.

  Reageer
 • Chris heeft op 29 januari 2018 geschreven:

  Mijn Jaguar heeft een kenteken dat begint met JG (hij was eerst door de importeur gebruikt als showmodel)

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)