Nintendo vindt het niet zo fijn als je ongevraagd aan de haal gaat met hun Mario Kart. Reken maar op een leger advocaten als je denkt een slaatje te kunnen slaan uit de franchise. En dat voor zo’n vriendelijk ogende loodgieter.

Een bedrijf uit Tokio dacht slim te zijn door zichzelf niet Mario Kart, maar MariCar te noemen. En waarschijnlijk waren ze ermee weggekomen, als het niet zo’n enorm populair fenomeen op het internet en de televisie was geworden.

Haast elk lifestyle-achtig blogje of televisieprogramma dat ook maar íets met reizen te maken had, ging langs bij MariCar. En met dergelijke kostuums, kun je niet ontkennen dat je keihard de boel loopt te neppen.

Nintendo was het niet eens met het gebruik van hun lievelingetje en spande een rechtszaak aan tegen MariCar. Die wonnen ze. Het bedrijf in Tokio moet nu ongeveer 76.000 euro vergoeding betalen voor de schade aan het merk en direct stoppen met het voeren van de naam.

Overigens kon je, toen wij er waren, bij MariCar ook pakjes van Alladin, Knabbel, Babbel en de Cheshire Cat aantrekken – om er maar een paar te noemen. Dus als Disney niet de rest van de centen afpakt, kun je ongetwijfeld nog terecht voor een karttoer door Tokio. Maar je bananen en groene schilden moet je thuislaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear