BMW en kunst gaan samen als Nederlanders en hun geboorterecht om overal ter wereld een frikandel speciaal te kunnen klappen. Het een is niet weg te denken bij het ander. In 1975 maakte Alexander Calder de eerste art-car voor BMW met een 3.0 CSL als canvas. Hij werd opgevolgd door grote namen als Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jeff Koons en Esther Mahlangu. En nu mag niemand minder dan Jeroom zijn naam bij dit lijstje schrijven.

Voor wie hem niet kent: Jeroom Snelders is een Belgische cartoonist die je herkent aan zijn snor. Nederlanders kennen hem misschien beter als de roastmaster bij The Roast of Johnny de Mol en Belgen kennen hem waarschijnlijk van De Slimste Mens ter Wereld. Zoek hem even op Facebook of Instagram als je van absurde humor houdt. En zo niet: dan moet je er misschien van leren houden. Dezelfde humor past hij nu toe op de BMW M2 CS Racing.

Zijn bestickering is een BMW M2 op een BMW M2 en die nogmaals op een BMW M2. Zelfs het hoofd van Christopher Nolan gaat hiervan tollen. ‘Als grote fan van de BMW art-cars was het een grote eer om een M2 CS Racing onder handen te mogen nemen. Ik heb gekozen voor een ontwerp dat de piloot van deze auto zeer veel voordeel zal geven op het circuit. Ik verwacht dan ook dat meer teams m’n revolutionaire ontwerp gaan overnemen’, vertelt Jeroom. Hij verwacht dat zijn auto als eerste, tweede en derde finisht.

Wanneer rijden de BMW’s?

Op 8 mei gaat de BMW M2 CS Racing Cup Benelux van start op het Circuit van Zolder. Op 22 en 23 mei rijden ze op Circuit Zandvoort en op 9 en 10 juli op Spa-Francorchamps. Op 25 en 26 september doen ze nog een keertje Spa en op 16 en 17 oktober zijn ze weer in Zandvoort voor de afsluiter.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)