Waarom zou je meer dan een miljoen euro uitgeven aan een Bugatti of een Koenigsegg als je voor 19.000 dollar (zo’n 16.000 euro) snelheden van 560 km/u kunt halen? Theoretisch, dan. Bepotel met je oogballen het koopje van de dag: een Volkswagen Golf 4 R32 (nu met vijfcilinder) met meer dan 1.000 pk en een theoretische top hoger dan die van een Chiron.

Dat is tenminste wat de verkoper claimt zodra je het vermogen weer opschroeft naar de meest krachtige setup van 1.030 wiel-pk’s. Nu moet je het even doen met 850 wiel-pk’s. Een leuk vermogen om even te wennen aan deze Volkswagen Golf. Op de zoutvlaktes van Bonneville haalden de racers van Bluewater op de GPS een snelheid van 380 km/u.

Volgens de berekeningen van de verkoper moet een snelheid van 560 km/u mogelijk zijn met de huidige transmissie. Zo zijn wij sneller op het circuit dan Max Verstappen, sterker dan Arnold Schwarzenegger in zijn piek en aantrekkelijker dan Brad Pitt. Theoretisch dan. We gaan het nooit écht aantonen.

De volledig herbouwde 2,5-liter vijfcilinder bewoog de Golf sinds zijn laatste revisie slechts 30 kilometer. Praktisch niets, dus. Het enige wat je moet doen is de voorbumper een beetje oplappen – daar zit wat brandschade op. Ongeacht of deze Golf werkelijk 560 km/u haalt, klinkt het als een koopje voor minder dan 20.000 euro. Nog wel even naar Nederland halen. En een paar bandjes zien te vinden die zijn snelheid aankunnen…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)