Een BMW M5 Touring van de E34-generatie is op zichzelf al een redelijke zeldzaamheid. In de jaren negentig produceerde het merk 891 exemplaren van de potente familiebak. Slechts twee stuks spoten ze in de kleur Santorini Blue, en dit is daar één van. De eerste jaren raasde de zes-in-lijn over de Autobahn in Duitsland en twintig jaar geleden haalde iemand de auto naar Amerika. Sinds 2006 staat de BMW M5 Touring (E34) in Santorini Blue bij Enthusiast Auto Group.

Hier tilden ze de motor uit de BMW voor een ingrijpende onderhoudsbeurt. Daarbij monteerden ze nieuwe nokkenassen, een nieuwe Eisenmann-uitlaat, een kit voor een scherpere schakelbeleving en een sperdifferentieel. Dat was zo’n 10.000 kilometer geleden. De ‘S38B38’-motor zou nu rond de 370 pk en 430 Nm moeten hebben, wat zo’n 30 pk en 30 Nm meer is dan standaard.

De auto staat op de optionele Nürburgring EDC-ophanging (Electronic Damper Control) en uiteraard is het een handbak. Het interieur moet net je ding zijn. Het blauw van de buitenkant vloeit door op het dashboard, de bovenkant van de deurpanelen en de schakelpook. Voor de aardigheid zou je de steenslag even netjes moeten wegwerken. De prijs van de BMW M5 Touring in Santorini Blue is 149.990 dollar, zo’n 125.000 euro. Dat is drie keer meer dan de gemiddelde BMW M5 E34 Touring. Heb jij het ervoor over?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)