Ruimte voor een tafeltennistafel in je mancave, maar heb je een slecht balgevoel? Ga dan in plaats daarvan voor dit Marktplaats-koopje. Deze BMW-simulator is geen uit de hand gelopen hobbyproject, maar een trainingsmiddel voor een echt raceteam. MDM Motorsport durft zelfs te zeggen dat de simulator bijdroeg aan een paar overwinningen in het GT3- en GT4-kampioenschap. Maar nu de meeste coureurs een eigen sim-setup thuis hebben, mag deze BMW-simulator naar de volgende gebruiker.

Voor de simulator werd een raceauto uit de DNRT BMW Compact Cup gebruikt. ‘De pedalen in de simulator zijn exact dezelfde als die in een GT3-raceauto. Het mechanisme erachter is zo ontworpen dat het gevoel in de pedalen ook hetzelfde is als in de racers’, zegt coureur Daan Pijl. De pedalen komen van AP Racing en ze zijn gekoppeld aan sensoren van Holley. Het koppelingspedaal is echt verbonden aan een hydraulisch systeem.

De stuurbasis is een Fanatec Clubsport met daarop een BMW GT2-stuur, ook van Fanatec. De sequentiële schakelpook is op maat gemaakt. De racestoel komt van Corbeau en zelfs de rolkooi en de gordels zijn nog aanwezig. Er is een potente pc aan boord om racegames als iRacing, Rfactor en Assetto Corsa te spelen. De drie LG-schermen krijg je er ook bij. Het geheel is makkelijk te manoeuvreren door wielen die omhoog en omlaag kunnen.

De complete racesimulator moet 4.650 euro kosten. Bezorgen is eventueel mogelijk, maar we gokken dat je zelf een manier moet bedenken om hem door het zolderraam naar binnen te krijgen. Scheelt dat het een Compact is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear