We zullen je geen valse hoop geven en beweren dat deze Nissan Skyline R33 GT-R voor een zacht prijsje zal weggaan, maar het kan nog weleens een goede investering zijn. Momenteel lijdt de R33 nog een beetje aan het middelste-kind-syndroom, maar het kan nooit lang duren voordat de prijzen écht exploderen. Je gaat niet snel meer een mooier exemplaar vinden dan deze in de kleur Midnight Purple met slechts 1.590 kilometer op de teller. Ben je nog op tijd?

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig domineerde de R32-generatie van de Skyline de circuits in Japan, waarmee de ongeslagen racer zichzelf onsterfelijk maakte met de bijnaam Godzilla. De R34-generatie was al een legende onder de liefhebbers, maar claimde zijn eeuwige roem als een van de hoofdrolspelers in Fast & Furious-reeks. Liefhebber zullen het er ongetwijfeld niet mee eens zijn, maar de R33 had geen dergelijke mijlpalen en kon daarom lange tijd niet op dezelfde waardering rekenen.

Ook de R33 krijgt nu de liefde die hij verdient

Toen de waardes van de Skylines nog niet door het dak gingen, was de R33 het ondergeschoven kindje. Niemand vindt de R33 echt ruk, maar de meesten gingen toch liever voor de R32 en de R34. Maar zoals dat meer gaat, krijgen alle auto’s uiteindelijk de liefde die ze verdienen – kijk maar naar de Porsche 944, die beginnen ook zowaar meer geld waard te worden.

Vorig jaar werd er een Skyline R34 met slechts 10 kilometer op de teller voor meer dan een half miljoen euro verkocht. We zijn heel benieuwd naar het hoogste bod op deze R33. We kunnen ons niet voorstellen dat er een origineler of mooier exemplaar snel te vinden is, dus voor weinig wisselt deze auto niet van eigenaar, maar het kan in vergelijking met de R32 en R34 nog weleens een mooie deal zijn.

Deze Skyline is ongebruikt én ongemodificeerd

Deze Nissan Skyline R33 GT-R werd in 1995 geleverd aan de eerste eigenaar in Japan – die er vervolgens niets mee deed. Er is nauwelijks met de auto gereden en misschien nog unieker: er is niets aan de auto gemodificeerd. Uiteraard ligt onder de motorkap de befaamde R26-motor, die ook nog net zo standaard is als 27 jaar geleden. Tijdens de Monterey Car Week in Augustus wordt hij geveild door RM Sotheby’s.

Reacties

  • Chris heeft op 12 juli 2022 geschreven:

    Mooi? Je moet er van houden, zo ook dat jaren 90 interieur dat er nu wel erg saai en oud uitziet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)