Weet je nog dat we in de waan waren dat er een nieuwe Alfa Romeo GTV onderweg was? De coupé-versie van de Giulia zou een hybride-aandrijflijn krijgen met meer dan 600 pk. Een mooie tijd was dat. De droom viel vorig jaar in duigen en het uitzicht op een nieuwe spannende Alfa verdween. Maar blijkbaar kan het Italiaanse merk de droom van meer power niet helemaal loslaten en zou komen met een Alfa Romeo Giulia GTA.

Want volgens Mopar Insiders – een fansite van Dodge en Chrysler, wat weer concerngenoten zijn van Alfa Romeo – zijn ze in Italië druk bezig met een nog snellere versie van hun 3-serie-tegenhanger. De Alfa Romeo Giulia GTA zou 20 kilo minder wegen en 110 pk extra krijgen, om uit te komen op een mooie 620 pk. Gezien het gewichtsverlies kun je er wel vanuit gaan dat het niet gaat om een hybride-aandrijflijn, maar om de 2,9-liter V6.

Op 26 juli, op de 110e verjaardag van Alfa, zouden ze de nieuwe Giulia GTA bekendmaken. Al deze informatie komt van een anonieme bron die het weblog tipte. Reden om te twijfelen aan dit nieuws, geeft Mopar Insiders ook. Ze claimen dat de Giulia momenteel nog de snelste vijfzitter op de Nürburgring is – een titel die de Jaguar XE SV Project 8 nu draagt. Ook noemen ze het een 2,7-liter V6, wat simpelweg niet klopt.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)