Kerst komt vroeg dit jaar! Dit is de Lamborghini Aventador S met meer vermogen, meer techniek en meer gadgets!

De S-badge is een traditie binnen de Lamborghini-familie. De voorvaders van de Aventador (Miura, Islero, Countach en Urraco) kregen er al eentje. Of trappen wij nu zelf ook in het marketinggeblaat uit Sant’Agata Bolognese? Het gaat hier eigenlijk meer om een soort facelift. Maakt ook niet uit. Zullen we het eerst maar over stieren hebben? De Lamborghini Aventador S heeft dezelfde V12 maar nu met 40 boze stieren meer. Het totale vermogen is nu 740 pk en het koppel is 690 Nm. Pas bij 8.500 tpm begint de toerenbegrenzer zijn werk te doen en in 2,9 seconden zit je op 100 km/u.

Helemaal nieuw voor de Aventador is Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva (LDVA). Logisch toch? Niet? De lekker-van-de-tong-rollende naam is Lamborghini’s verzamelnaam voor de actieve demping, vierwielaandrijving en de vierwielsturing. De achterwielen draaien dus lichtjes mee in de bochten. Iets wat Porsche bijvoorbeeld al een flinke tijd doet.

Hoe spot je de Lamborghini Aventador S?

De nieuweling herken je vooral aan zijn nieuwe snoet en bilpartij. Het nieuwe bumperwerk zorgt voor een downforce-toename van 130 procent. Check ook even die lijpe uitlaat. Die is nu trouwens ook 20 procent lichter. Voor het interieur heeft Lamborghini Audi’s Virtual Cockpit geleend, het zo’n 200 procent toffer gemaakt en het in de Aventador S gemonteerd.

Zonder belastingen kost de Lamborghini Aventador S ongeveer 270.000 euro. De Nederlandse staat zal je dankbaar zijn!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)