Lamborghini Miura door Liberty Walk is een enge Black Mirror

We moeten de Miura beschermen

Lamborghini Miura door Liberty Walk is een enge Black Mirror

De Lamborghini Miura moet op de werelderfgoedlijst komen. De klassieker gaf vorm aan de supercar zoals we hem nu kennen. Lamborghini plaatste de V12 niet voorin, maar (dwars) achterin. Het was het sjabloon voor alle jaren die daarop volgden. Van onschatbare historische waarde, dus.

Net als bij een monumentaal pand moet je er daarom met je handjes van afblijven. De waarde van meer dan 1 miljoen euro beschermt de Miura voorlopig tegen tuners die per se heiligschennis willen begaan. Deze Lamborghini Miura door Liberty Walk is dan ook gebaseerd op een kitkar, godzijdank.

Echter, de Lamborghini Miura door Liberty Walk hoeft maar één Dubaiaanse geldsmijter te charmeren en het zou zomaar te laat kunnen zijn. Linke soep, dus. Laten we dit zien als een waarschuwing. Een toekomstbeeld dat we nu nog kunnen veranderen. Een aflevering van Black Mirror. Laten we de Miura daadwerkelijk op de werelderfgoedlijst zetten, zodat Liberty Walk alleen maar kitcars kan verbouwen. Want dat ziet er – indien de wielen wat normaler zouden staan – nog een soort van geinig uit ook.

Lamborghini Miura door Liberty Walk

Reacties
  1. Giulio Dal Zotto zegt op 18 januari 2018 om 12:21:

    neeeeeeeeeeeeeeeeeee zo zonde dit

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken