Een tijdje terug kwam Lamborghini met het nieuws dat het laatste exemplaar van de geliefde Aventador van de productielijn is gerold. We hebben toen een traantje weggepinkt en geprobeerd verder te gaan met ons leven. Het blijkt nu dat de laatste Aventador een staartje krijgt. Hij is afgeleverd bij zijn Zwitserse eigenaar en blijkt een knipoog te zijn naar de 54 jaar oude Miura Roadster-showauto.

De cabrioversie van de Miura werd in 1968 gepresenteerd op de Autosalon van Brussel. Hij werd daar volgens Lamborghini goed ontvangen, maar blijkbaar niet goed genoeg om ook daadwerkelijk in productie te gaan. In plaats daarvan kreeg hij de naam ZN75 en reisde hij de wereld over als demo-auto. Het blijkt nu dat Lamborghini meer opheeft met die Miura Roadster dan we dachten.

Specificaties van de Lamborghini Aventador en Miura

De gelijkenissen tussen de laatste Lamborghini Aventador en zijn voorvader beginnen bij de kleur Azzurro Flake en zilveren velgen. Daarnaast zijn er schijnbaar dezelfde Grigio Liqueo- en Nero Aldebara-accenten aangebracht (eh, grijs en zwart dus). Binnenin gaan de overeenkomsten verder met dezelfde leren bekleding op de stoelen, het dashboard en de middenconsole.

Beide auto’s hebben een machtige V12-motor passend bij hun tijd. Die van de Miura doet zo’n 355 pk en 369 Nm. Een sprintje van 0 naar 100 km/u in de Lambo van ruim een halve eeuw oud duurt 6,6 seconden en zijn topsnelheid is 280 km/u. De Aventador produceert 780 pk en 720 Nm. 0 naar 100 km/u doet hij binnen 2,9 seconden en hij gaat door tot 355 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)