Laat de bovenstaande galerij even op je inwerken. Wat je daar ziet is een bijna helemaal originele Lamborghini Miura P400 S, die goed gebruikt is door twee voorgaande liefhebbers. Onze eerste vraag: wat doet de staat van de auto met je? Doet het je goed dat één van de voorvaderen van de hedendaagse supercar goed gebruikt is? Word je een beetje verdrietig van de laag stof die het prachtige plaatswerk bedekt? Ben je jaloers op de persoon die ruim 1 miljoen euro heeft liggen om dit bijna originele exemplaar te kopen op de veiling?

Wat is er anders aan deze Miura?

We noemen hem bijna origineel omdat de richtingaanwijzers aan de voorkant en vierpuntsgordels niet standaard zijn. Maar verder is deze Lamborghini Miura nog precies zoals hij uit de fabriek kwam in 1969. Zelfs de 3,9-liter V12 met 375 pk bevat nog al zijn oude onderdelen. En je weet het: verzamelaars zijn dol op matching numbers.

De eerste eigenaar van deze originele Lamborghini Miura S was een man uit Duitsland genaamd Walter Becker. Hij haalde de auto op in 1971 en verkocht hem drie jaar later alweer. Landgenoot Hans Peter Weber uit Freiburg was de tweede eigenaar. Hij was erg zuinig op de S en reed er enkel in met speciale gelegenheden, tot zijn dood in 2015.

Je kunt deze iconische auto later deze maand kopen

Na de dood van Hans zette zijn broer de Miura in de garage waar hij vandaag de dag nog steeds staat. Vandaar de stoffige lak en het enigszins verlopen interieur. We zullen maar stoppen met praten en je in alle rust van de adembenemende foto’s laten genieten.  Het enige dat we nog kunnen zeggen over dit door Marcello Gandini ontworpen icoon, is dat hij verkocht gaat worden bij RM Sotheby’s London veiling later deze maand.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)