Geen zorgen, de eerste dag van april zit er weer op. Dat het Nederlandse Lightyear een doorstart maakt, is dus geen grap. De curator heeft groen licht gegeven voor de doorstart van Lightyear. De productie van de Lightyear 0 krijgt geen vervolg, maar er wordt wel een aantal auto’s geveild. Dit is dus alsnog jouw kans om een Nederlandse Lightyear 0 te kopen.

Het zou volgens de curator gaan om demo-modellen. Het is niet bekend of deze auto’s helemaal werken en óf ze überhaupt op Nederlands kenteken gezet kunnen worden. Deze vraag staat nog uit bij de curator. Er stond ooit één Lightyear 0 op Nederlands kenteken, maar volgens de gegevens van de RDW is deze auto gesloopt.

Twee productiemodellen van de Lightyear 0

Naast de demo’s moeten er ook nog twee geproduceerde Lightyears uit de fabriek in Finland komen, zo meldt Omroep Brabant. Wellicht dat deze productiemodellen wel eenvoudig op kenteken te zetten zijn. Overigens is het nog maar de vraag óf je er mee moet willen rijden. Het vinden van reserve-onderdelen zal een uitdaging zijn. Neerzetten in een collectie ergens, lijkt een slimmer plan.

Golden Gate Bridge Lightyear One (Nederlandse zonne-auto)

Een van de demo’s moet nog uit de VS arriveren, dat zal deze wel zijn | Foto: © Lightyear

Naast de auto’s wordt er nog wat inboedel geveild van het failliete bedrijf. Op 19 april kun je in Helmond neuzen tussen de spulletjes. Het geld dat de veiling oplevert, gaat naar schuldeisers. Hoeveel de faillissementsveiling moet opleveren, is niet bekend. De nieuwprijs van de Lightyear 0 was trouwens 250.000 euro.

Straks kun je een Lightyear 2 kopen

De Lightyear 0 zal niet meer in productie gaan na de doorstart. Het Nederlandse bedrijf focust zich op de ontwikkeling en de productie van de goedkopere Lightyear 2. Deze auto moet zo’n 40.000 euro gaan kosten en als het goed is over drie tot vier jaar al verschijnen. Het nieuwe bedrijf heet trouwens Lightyear Technologies.

Reacties

  • maarten heeft op 3 april 2023 geschreven:

    Zit er überhaupt werkende navi in?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)