Kijk, daar zijn ze. Zoals aangekondigd staat de volledige inboedel van de Nederlandse autobouwer Lightyear te wachten op een nieuwe eigenaar. Vanaf nu tot en met 24 april mag je een bod uitbrengen op alle voertuigen, onderdelen en zelfs schoonmaakmiddelen van de Nederlandse autobouwer. En dus ook op de Lightyear 0. Momenteel is er tussen de 2.500 en 5.000 euro op de zonneauto’s geboden.

We zijn toch wel benieuwd wie er een bod gaan doen. En óf er mensen echt goed gaan bieden. Waarschijnlijk zullen er wat verzamelaars tussen zitten die wat leuks willen voor de collectie, maar zullen er ook andere autofabrikanten bieden die benieuwd zijn naar de techniek? Want als auto voor de dagelijkse kilometers heb je er in principe niets aan; de auto’s zijn niet straatlegaal.

De veiling bestaat uit een paar kavels die te identificeren zijn als auto’s. Ze staan op vier wielen en zijn vrij compleet. Zo zijn er twee gecamoufleerde exemplaren die gebruikt zijn voor testwerkzaamheden, de twee auto’s die rondreden met Nederlandse kentekens, een prototype dat niet veel meer is dan een buizenframe en een showmodel dat niet harder kan dan 20 km/u.

Welke zonneauto van Lightyear moet je kopen?

De Lightyear 0 die ooit kenteken ‘P-305-TR’ had, staat in de veiling. Dit exemplaar mocht ooit legaal de openbare weg op, maar volgens het kenteken is dit voertuig nu gesloopt. Maar wellicht dat je deze weer op kenteken kunt krijgen. De andere straatlegale Lightyear had kenteken ‘P-370-TT’ en dat zou best eens ontwikkelingsauto 15 kunnen zijn.

Ook zijn er een hoop halve voertuigen, bijvoorbeeld exemplaren die gebruikt zijn bij botsproeven of losse carrosserieën. Je mag bieden op Recaro-stoeltjes, een stapel banden, subframes, elektromotoren en losse banden. Bieden kan in ieder geval tot 24 april. Meestal lopen de bedragen op het laatste moment pas echt op, dus hou het maar goed in de gaten.

Andere spulletjes

Werkelijk de volledige inboedel van Atlas Technologies (zoals het productiebedrijf van Lightyear officieel heet) staat te koop. Dus naast de accupakketten van de auto’s, kun je ook bieden op een doos blauwe vuilniszakken, acht mosschilderijen en een lading toetsenborden. Mocht je nog een nieuw computerbeeldscherm willen…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)