Auto’s die niet de openbare weg op mogen, waar geen reserveonderdelen voor zijn en die in de meeste gevallen incompleet zijn. Wat levert dat op? Nou, nog best wat. De faillissementsveiling van Lightyear is afgelopen en de resultaten zijn binnen. Volgens Omroep Brabant kwamen er 6.300 biedingen binnen en werd er 650.000 euro opgehaald.

Een prototype dat niet harder kan dan 20 km/u lokt het hoogste bod uit, waarschijnlijk omdat dit exemplaar er het best uitziet van alle Lightyears. Het interieur is compleet en op een barst in de ruit is de auto schadevrij. Iemand uit België betaalde net geen 100.000 euro voor ‘kavel 1’. Deze auto kun je overigens alleen opladen als je de juiste laptop. Zie het vooral als een showauto.

Kavel 5 kan misschien op kenteken

Wat ons betreft is ‘kavel 5’ het interessantst. Als we ons niet vergissen is dit de auto die ooit op Nederlands kenteken stond. In theorie zou je deze opnieuw op kenteken kunnen zetten, zo vertelt de RDW aan TopGear Nederland. Niet dat je er dan veel aan hebt, maar toch leuk voor het verhaal. Deze auto bracht 70.000 euro op.

Deze Lightyear bracht 45.000 euro op | Foto: © Troostwijk Auctions

Een gecamoufleerd prototype bracht 45.000 euro op. De andere exemplaren gingen voor nog minder. Over een tijdje heb je overigens nog één kans om een Lightyear 0 te kopen. Er staan nog twee productie-exemplaren bij de fabriek in Finland en eentje was er naar de Verenigde Staten gestuurd om tentoon te stellen. Deze drie (als het goed is functionerende) productiemodellen komen over een tijdje te koop.

Alleen voor verzamelaars?

We zijn benieuwd waar de Lightyear 0’s weer opduiken. De mooie exemplaren zullen vast naar een collectie gaan, maar wellicht dat de testauto’s zijn opgekocht door bedrijven die benieuwd zijn naar de techniek. Zo is er bijvoorbeeld een los accupakket geveild voor maar liefst 45.000 euro, waarvan we niet geloven dat iemand het als kunstwerk in de entree zet.

Reacties

  • Kas heeft op 28 april 2023 geschreven:

    Doe nog even een spellings check op de artikelen voor je ze online gooit…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)