De Lister LFT-666, eerder bekend als de Lister Thunder, die eerder bekend staat als de Jaguar F-Type, ondergaat wederom een transformatie. Deze keer gaat het om een roadster van de F-Type, de Lister LFT-C. En het is een beest. Wat zijn de specs vraag je jezelf af? Ga er maar goed voorzitten.

De Lister LFT-C gaat 330 km/u 

De Lister LFT-C heeft een supercharged 5,0-liter V8 die maar liefst 675 pk levert. Ter vergelijking, de F-Type SVR heeft 550 pk. Dat betekent dat je van 0-100 km/u gaat in ‘iets meer dan drie seconden’. De coupe deed het in 3,2 seconden.

De topsnelheid ligt op 330 km/u. Dat betekent dat je iets moet rijden met bijvoorbeeld een McLaren-logo om sneller te zijn dan de cabrio. Of Caterham. Of een BAC Mono, voor als je geen vrienden hebt.

Dit is meer dan alleen een upgrade van de motor. De upgrades kennen we al van de Lister LFT-666 coupe. Een diepere voorbumper, een grotere diffuser, bredere wielkasten en een nieuwe achterspoiler zijn allemaal onderdeel daarvan. Allemaal gemaakt van koolstofvezel natuurlijk.

De remmen en ophanging hebben een upgrade gekregen, alleen de details daarover zijn wat schaars. Er is een nieuw uitlaatsysteem dat getuned is om ‘perfect samen te werken met de open cockpit.’

Ga je Lister?

Elke LFT-C zal omgerekend rond de 160.000 euro kosten (exclusief belastingen). Hij is wel ietsjes goedkoper dan de coupe. Er zullen slechts 10 stuks geproduceerd worden van de cabrio. Met een naamplaatje om het gelimiteerde aantal extra te benadrukken.

Het zijn dus drukke tijden voor Lister. Het bedrijf heeft alle LFT-666 coupes voor 2019 al verkocht. Bovendien beloofden ze om een F-Pace SUV, een nieuwe Knobbly, en een 1000+ pk sterke hypercar te maken.

Oh ja, als je liever alleen de uiterlijke looks wilt hebben van de Lister LFT-C zonder al dat extra vermogen voor de standaard F-Type, dan kost je dat een schamele 11.000 euro. Maar zou je met de schaamte kunnen leven?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)