Bijzonder nieuws. Lucid stuurt vandaag een persbericht eruit dat ze de elektromotoren gaan leveren voor ‘s werelds meest toonaangevende raceserie voor elektrische single-seaters. Hoeveel ken jij er? Ze hebben het natuurlijk over de Formule E, maar ze noemen het beestje niet één keer bij zijn naampje. Andersom heeft FE het ook nog nooit over Lucid gehad.

Het zal vast ergens moeilijk contractueel zijn vastgelegd dat ze elkaars merknaampjes niet mogen gebruiken, maar blijkbaar heeft Lucid toch de behoefte om het even te delen met de wereld. Een gevalletje ‘we mogen niet zeggen aan wie we leveren maar het begint met “Formule” en eindigt met een “E” – meer zeggen we niet’.

Daarnaast krijgen de Formule E-teams de omvormers, transmissies en differentiëlen van Lucid. De elektromotor levert 467 pk en draait tot wel 19.500 toeren per minuut. Mede dankzij de nieuwe motor ligt de topsnelheid van de derde generatie FE-auto’s op 322 km/u. Halverwege van auto wisselen omdat de batterij leeg is, hoeft al een tijdje niet meer.

Ooit een Lucid-raceauto?

Peter Rawlinson is de baas van de Lucid-groep en is erg tevreden over het feit dat zijn merk een bijdrage kan leveren aan de elektrische autosport. Ook sluit hij niet uit dat Lucid nog wat kan leren van de FE-auto’s: ‘Ik ben blij met het idee dat sommige technische ontwikkelingen in toekomstige Lucid-straatauto’s kunnen komen.’

Het werkt nu wel al de andere kant op. Zo komt het koelsysteem van de FE-auto’s rechtstreeks uit de Lucid Air. Hopelijk raakt Lucid zo gecharmeerd van autosport dat ze zelf een speciale auto bouwen voor het circuit. Stel je eens: een paar duizend pk, actieve aero, lichtgewicht materialen. We mogen best dromen, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)