Dit moet bij Lucid gevierd zijn met Airretjescake. Sinds ongeveer een week staan de allereerste exemplaren van de nieuwe Lucid Air op Nederlands kenteken. Volgens het kenteken zijn dit exemplaren van 220.000 euro per stuk en met een onbekend vermogen. Aan de hand van de prijs zouden het Dream Editions moeten zijn, die tot wel 1.111 pk hebben. Maar dat is niet het geval.

Lucid Motors vertelt aan TopGear dat dit nog geen klantenauto’s zijn, maar zogenoemde engineering-auto’s. Deze auto’s met Nederlands kenteken worden hier getest voor de laatste finetuning. De eerste klantenauto’s moeten trouwens ook dit jaar nog komen. In dit geval, omdat het testauto’s zijn, kloppen de kentekengegevens niet helemaal.

Lees ook: De eerste Tesla Model S Plaids met 1.020 pk zijn in Nederland aangekomen

De testmodellen zijn Grand Touring-uitvoeringen met 819 pk. Hiervoor was nog geen typegoedkeuring, dus ze zijn bij de RDW ingevoerd met een prijs van 220.000 euro. Het totale vermogen van deze uitvoering is niet bekend bij de RDW, dus dit getal is nog niet ingevuld.

In totaal staan er momenteel zeven exemplaren van de Lucid Air op Nederlands kenteken, allemaal met een opgegeven prijs van 220.000 euro. Als je een dezer dagen dus een Lucid Air met een geel R-kenteken spot, dan kun je mensen met een leuk feitje vervelen.

Reacties

 • Daan van S heeft op 19 november 2022 geschreven:

  Ik heb er donderdag middag 2 twee gespot. Ook op een laadstation, maar langs de a2 bij beesd. Wel een filmpje gemaakt. Ze vallen aardig op, vooral ook door de achterlichten tijdens het laden.

  https://photos.app.goo.gl/SuVHNQpmWsaphJeJ7

  Reageer
 • Klaas heeft op 18 november 2022 geschreven:

  Ik heb er gisteren 3 gespot bij een laadstation op de a12. Die waren allemaal aan het laden. Volgens mij 2 witte en een grijze. Helaas geen foto kunnen maken maar ze vielen wel op!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)