Na de aankondiging van de nieuwe BMW M3 en M4 kon dit nooit lang op zich laten wachten. Het merk presenteert een lading extra’s om de nieuwe knorrige toppers mee aan te kleden. De M Performance-onderdelen voor de BMW M3 en M4 voegen niets toe aan het vermogen van de zes-in-lijn, dat blijft gewoon 480 of 510 pk.

Het grootste deel van de catalogus is er voor uiterlijk vertoon, maar er zijn uitzonderingen. De titanium uitlaat snoept vijf kilo van het gewicht af en door de betere luchtstroom zouden de M3 en M4 ‘sportiever rijden’. Het geluid zou bovendien beter zijn. Wel moet je accepteren dat de einddemper eruitziet alsof het door een tienjarige is geconfigureerd in Need for Speed.

Voor wie echt het circuit wil gaan opzoeken, is er een M Performance-schroefset te krijgen. Deze verlaagt je BMW M3 of M4 met 5 tot 20 millimeter. Uiteraard ontbreken de M Performance-remmen niet en is er een ruime keuze aan velgspul. Zijskirts, een splitter, canards op de voorbumper en een uitbundige of subtiele spoiler op de kofferklep behoren tot andere opties voor de buitenkant. Voor de binnenkant biedt M Performance het nodige alcantara en koolstofvezel.

Reacties

  • Tijdsgeest heeft op 23 september 2020 geschreven:

    Wie dit mooi vind moet echt naar een opticien en dan bedoel ik voornamelijk de uitlaat. Die grill vind ik al niks en nu de uitlaat. hoop dat dit de laatste blunder wordr van bmw en dat ze weer met normale (lees: stijlvolle) modellen komen. Het is nog niet de einde van de wereld.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)