De overdaad aan decibels kostte ons vorig jaar haast een microfoon. En dat was een standaard Porsche 911 GT3 (zónder RS). Microfoonhater JCR Porsche vond dat, volkomen terecht blijkt het nu, niet genoeg. YouTuber Archie Hamilton Racing gaat langs bij de Porsche 911 GT3 RS met straight pipes.

Het doel was om de Porsche 911 GT3 RS te laten klinken als de 911 RSR. De aanpak was simpel en doeltreffend: alle dempers verdwenen van de 4,0-liter zescilinder en zijn vervangen met een titanium uitlaatsysteem. Straight pipe, dus. Niet geheel verrassend klinken de 9.000 toeren per minuut alsof een engeltje met een drilboor op je trommelvliezen tekeer gaat.

Het geluid nadert dat van een oude F1-auto. Volgens de YouTuber is de Porsche 911 GT3 RS met straight pipes bovendien luider dan de raceauto waarop ie moest lijken. En dat kan zomaar kloppen: raceauto’s moeten voldoen aan de geluidseisen van een circuit. Als je alle dempers verwijdert, ga je daar zó overheen.

Porsche 911 GT3 RS met straight pipes

Reacties

  • Marcellus Mitschelen heeft op 22 december 2018 geschreven:

    This piece of writing presents clear idea in support of the new users of blogging, that genuinely how to do running a blog.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)