Wanneer je op zoek gaat naar een leuke auto voor je hele gezin, is veiligheid een van de hoogste prioriteiten, nietwaar? Je wilt immers dat jouw gezinnetje niets overkomt bij een crash. Hiervoor test Euro NCAP auto’s op verschillende onderdelen van veiligheid tijdens en na een crash. Het blijkt dat de Mazda CX-30 de hoogste score ooit heeft gehaald wat betreft veiligheid voor volwassenen. Maar de CX-30 is ook een kindervriend.

Bijna perfecte score

De Mazda CX-30 is de veiligste auto voor volwassen inzittende met een score van 99 procent. Je kroost hoeft ook niet bang te zijn, want voor kinderen scoort de Mazda CX-30 86 procent.

Op verschillende vlakken krijgt de Mazda CX-30 het maximaal aantal punten. Zo is hij volgens Euro NCAP perfect bij frontale botsingen over de volledige breedte en bij zijdelingse botsingen tegen andere auto’s en tegen palen. Ook het slimme automatische remsysteem van de Mazda CX-30 functioneert naar behoren. Bij de tests op lage snelheid, wist de slimme Japanner de botsingen te omzeilen. Met deze score staat de Mazda CX-30 nu op de achtste plaats in de overall stand. Bovenaan staat de Mercedes CLA met daarachter de BMW Z4, Tesla Model 3, BMW 3-serie en Volkswagen T-CrossMazda 3 en de Skoda Scala.

Er moet er ook een de slechtste zijn

Volgens de tests van Euro NCAP komt de Jeep Cherokee het slechtst uit de test. Je wilt hem dus ook helemaal niet winnen op Facebook. Met name op het gebied van kwetsbaarheid van andere weggebruikers scoort de Jeep Cherokee slecht. Hier scoort hij namelijk 56 procent.

Veiligheidstest Mazda CX-30

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)