Als het aan de aluhoedjes ligt, bestaan incidentele lekkages van nieuwe modellen niet. Het zijn altijd de autofabrikanten zelf die op listige wijze nog voor de officiële onthulling alvast een aandachtsmomentje willen pakken. Als je kijkt naar de regelmaat van lekkages, die altijd enkele dagen voor een onthulling plaatsvinden, zal er vast een bron van waarheid inzitten.

Het uitlekken van de Mercedes-AMG CLA 45 is vermoedelijk wel een foutje van het authentieke soort. Een lezer van How To Cars zat met de configurator van de CLA te pielen toen hij het Nachtpakket selecteerde. Plots verscheen daar de Mercedes-AMG CLA 45. Als je nu in de Duitse configurator kijkt, staat er geen afbeelding meer bij het ‘AMG Night-Paket’.

Hoe snel wordt de Mercedes-AMG CLA 45?

Eerder leerden we al dat de Mercedes-AMG A 45 in twee versies komt: eentje met 388 pk en de ‘S’ met 420 pk. Dat zal voor de Mercedes-AMG CLA 45 niet anders zijn. De 0-100-tijd zal onder de 4 seconden liggen voor de sterkste versie. Deze versie krijgt ook een driftmodus. De topsnelheid zal begrensd zijn op 250 km/u. Het vermogen komt in beide gevallen uit een 2,0-liter viercilinder.

Mercedes-AMG CLA 45: de releasedatum

Eerst komt de bovengenoemde hatchback-variant. Vorig jaar werd gesproken over de eerste helft van 2019 en hoogstwaarschijnlijk de Autosalon van Genève, maar die is al geweest. Het zal in ieder geval niet meer heel lang duren voordat de hatch er is. Het duurt dan geen jaren meer voordat de Mercedes-AMG CLA 45 komt. Tussen de A 35 en de CLA 35 zat een half jaartje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)