Als de eerste e-mail die je ‘s ochtends ziet een bericht is over een Mercedes-AMG CLA 45 met 535 pk en 640 Nm, dan moet je wel even twee keer knipperen. Heeft deze obscure tuner uit Polen nu al de nieuwe AMG van een paar dagen oud getuned? Eerst een slok koffie. Ah, ze hebben de oude CLA aangepakt om ‘m sneller te maken dan de nieuwe.

Dat het hier om de oude CLA gaat, maakt het nieuws bijna nog indrukwekkender, want AMG haalt zelf bij de nieuwste A-klasse en CLA een zeer respectabele 421 pk uit de tweeliter viercilinder. Auto-Dynamics gaat daar met meer dan 100 pk overheen. De tuner verhoogt het vermogen van de AMG met 164 pk en 186 Nm.

De topsnelheid van de CLA 45

Ze noemen de creatie Styks (Styx in het Nederlands), wat in de Griekse mythologie de rivier is die de onderwereld scheidt van de bovenwereld. Nee, die snappen we ook niet helemaal, maar het klinkt wel tof. Belangrijk om te weten is dat de topsnelheid nu 320 km/u is en de 100-200-tijd geslonken is van 12,5 seconden naar 7 seconden. De 0-100-tijd noemen ze niet.

De ster van het vermogen is de nieuwe TTE550-turbo, inclusief nieuwe downpipe, uitlaat en eigenlijk alles wat om de turbo heen hangt. De tuner monteert ook een nieuwe schroefset, betere remmen, stijvere stabilisatoren en nog een zwikje onderdelen om ervoor te zorgen dat de auto nog beter op de weg ligt.

Reacties

  • Top Gear heeft op 9 juli 2019 geschreven:

    Geen fotos…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)