Kleine reden voor een feestje bij Mercedes. Het CLA-naamplaatje wordt dit jaar tien jaar oud. De sedanversie van de A-klasse en de voornaamste concurrent van de Audi A3 Limousine, mag daarom naar de cosmetisch chirurg. De Mercedes CLA facelift volgt de route die de A-klasse al uitstippelde met zijn facelift van vorig jaar.

De ingreep van Mercedes is voornamelijk cosmetisch. De normale versies van de CLA (en de CLA Shooting Brake) herken je aan het sterrenpatroon in de grille en de nieuwe splitter. Ook heeft ie een nieuwe diffuser. Speciaal voor de CLA zijn er twee nieuwe blauwtinten toegevoegd aan het kleurenpalet. Tot slot zijn er nieuwe velgen die je kunt bestellen in formaat 19-inch.

Nog een reden om voor AMG te gaan: logo op de neus

Ook de AMG-versies worden opgeleukt. De Mercedes-AMG CLA 45 en de 35 (en ook weer de stationversie) herken je aan de verticale spijlen in de grille en het ronde Affalterbach-embleem (de standplaats van AMG) op de motorkap. Een mooi argument om voor de AMG te gaan, want bij de standaardversies heb je zowel een Mercedes-logo in de grille als op de motorkap – een beetje dubbelop.

Daarnaast kunnen 45 geluksvogels kiezen voor een speciaal ‘AMG Street Style Edition’-pakket. Hierbij komt je auto er precies zo uit te zien als de grijze CLA op de foto’s. Motorisch verandert er weinig aan de Mercedes. De mildste AMG, de CLA 35, heeft 306 pk en 400 Nm. Daarmee kan hij heel aardig concurreren met de Audi S3 of de Golf R.

De opperbaas blijft de Mercedes-AMG CLA 45. Deze behoudt zijn 421 pk en 500 Nm, waarmee het nog altijd de sterkste viercilinder is die je in een productieauto kan vinden. In de Mercedes SL 43 en de C 43 ligt deze motor ook, maar daar is hij net wat minder krachtig.

De andere motoren voor de Mercedes CLA facelift

De plug-in hybrides krijgen 7 pk meer en dat is het wel een beetje. De instappers hebben een vermogen van 136 pk en 270 Nm, de sterkste niet-AMG’s doen het met 224 pk en 350 Nm. Verder krijgen de CLA’s het nieuwste infotainmentsysteem. De prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)