Kijk eens aan, de vijf zit in de leeftijd, dus het is tijd voor een feestje. Dit jaar is het 55 jaar geleden dat twee medewerkers van Daimler-Benz de biezen pakten en voor zichzelf begonnen. Hans Werner Aufrecht (A) en Eberhard Melcher (M) besloten het bedrijfje AMG te noemen. De G staat voor Großaspach, waar Aufrecht geboren is. Om het jubileum te vieren, is hier de Mercedes-AMG G 63 55 Edition.

Deze AMG is de eerste van een reeks verjaardagscadeaus van het merk aan zijn klanten. Je kunt de Mercedes-AMG G 63 55 Edition in het wit of in het zwart bestellen. Hij staat altijd op 22-inch AMG-velgen en is voorzien van het AMG Night Package. Rondom de auto kom je Edition 55-stickers en -badges tegen. De meerprijs voor Nederland is niet bekend, maar de vanafprijs van de standaard-G 63 is hier momenteel 267.000 euro.

De motor van de Mercedes-AMG G 63 55 Edition is hetzelfde

De 4,0-liter biturbo V8 produceert de bekende 585 pk en 850 Nm. Goed voor 0 naar 100 in 4,5 seconden en een begrensde top van 220 km/u, of 240 km/u als je het lief vraagt (en betaalt). Geniet er nog maar even van, want er komt een elektrische G-klasse aan. Zo lang het nog kan, zal deze ongetwijfeld naast de huidige G in het gamma komen.

AMG-baas Philip Schiemer zegt: ‘Net zoals de [normale] G‑klasse niets van zijn oorspronkelijke karakter zal verliezen met de toekomstige volledig elektrische variant, zorgt Mercedes‑AMG in de geëlektrificeerde toekomst ook voor de kenmerkende rijprestaties.’

‘De aftrap naar de volgende 55 jaar van de geschiedenis van het bedrijf zal zeker net zo opwindend en uitdagend zijn als het doel dat onze oprichters Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher zich toen hebben gesteld’, voegt hij eraan toe.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)