Nee, sneller dan de Lamborghini Aventador SVJ was ie niet. Welk record de Benz wel pakt? De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé breekt het Nürburgringrecord voor volwaardige vierzitters. Ja, ook daar is een aparte categorie voor in het leven geroepen.

Zonder zuur te doen, de tijd die engineer Demian Schaffert neerzet is knap. Hij klokte 7:25,41 met zijn Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+. Daarmee gaat hij sneller de ‘Ring rond dan een Mercedes-Benz SLS AMG Black Series in augustus 2013 deed. Wel jammer dat hij op twee kilometer per uur na de 300 km/u niet haalt, maar dat terzijde.

De vierdeurs AMG GT heeft een 4,0-liter AMG-V8 biturbo met 639 pk, 900 Nm trekkracht en sprint van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden. Tijdens zijn rondje ‘Ring bewijst hij bovendien niet vies te zijn van een bochtje of twee. In onderstaande on-board video zien we meneer Demian namelijk vrij relaxt sturen.

De grote ‘Ringrecord roulette

Mercedes is niet de eerste autofabrikant die het ‘Ringrecord voor vierzitters op naam wil zetten. Jaguar pakte exact hetzelfde record ook al, met de Jaguar XE SV Project 8 om precies te zijn. Je weet wel, de auto die is gepromoveerd tot snelste ‘Ringtaxi. De Britten zetten een klein jaar geleden een tijd neer van 7:21,23 seconden. ‘Da’s sneller dan die Benz!’ horen we je denken. Ja, dat klopt. Maar Jaguar pakte het record met een vierzitter waarvan de achterstoelen ontbraken. Dus besloot Mercedes vol in te zetten op een zelfgecreëerde niche: het-record-voor-vierzitters-die-ook-echt-vier-stoelen-hebben.

Grappig, want ongeveer dezelfde situatie was er vorig jaar toen de Jag het record pakte. Op dat moment stond nog niet vast dat de Jag überhaupt in productie zou gaan. Dus werd het record als volgt omschreven: De snelste tijd die ooit is neergezet door een vierdeurs sedan met productiebedoelingen. Met als gevolg dat het officiële record in handen bleef van een flink opgepepte Subaru WRX STi, die de Nürburgring in 6:54,5 lapte.

Dat record blijft ook met de poging van Mercedes-AMG overeind. Waarom? Omdat de Subaru WRX STi in kweste de openbare weg niet op mag. De Merc wél. Dus is het een nieuw record. Mocht Jaguar z’n record terug willen, misschien kunnen ze dan het record voor ‘de snelste rechtsgestuurde vierdeurs productiesedan’ pakken? Stuurtje swappen, rondje klappen en klaar is kees.

On-board: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé breekt het Nürburgringrecord

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie