Het feest stopt voorlopig niet bij Mercedes. AMG viert dit jaar zijn 55e verjaardag. Gisteren onthulden ze daarvoor al een G-klasse met wat stickertjes, maar vandaag komen ze met iets echt gaafs. Dit is de Mercedes-AMG GT Track Series. Zie het als een Black Series die door het onderdelenmagazijn van de GT3- en GT4-racers is gestruikeld.

Mercedes had al moeite om het spoilerwerk van de Black Series straatlegaal te krijgen, dus je kon al invullen dat deze Track Series alleen voor het circuit is. Je kunt er overigens gerust van uitgaan dat Mercedes nooit de ambitie had om dit circuitspeeltje een kenteken te geven.

De specificaties

De Mercedes-AMG GT Track Series gebruikt dezelfde bijzondere V8 met een vlakke krukas als de Black Series, maar dan met 4 pk en 50 Nm meer. Het totaalvermogen is nu 734 pk en 850 Nm. Het extra vermogen komt bijvoorbeeld van nieuwe injectoren. Een grotere verandering is de versnellingsbak, die is nu een sequentiële unit geworden met zes versnellingen. Deze geeft vermogen door aan een instelbaar differentieel.

Het onderstel van de Mercedes-AMG GT Track Series is ook race

Het onderstel is aangepakt met instelbare Bilstein-dempers en instelbare stabilisatorstangen. Mercedes optimaliseerde de aerodynamica voor meer downforce en door meer koolstofvezel toe te passen, zakte het gewicht van de Mercedes-AMG GT Track Series nog iets. De racer weegt 1.400 kilo. De brandstoftank meet maar liefst 120 liter – handig voor langeafstandsraces.

Vanbinnen is de Mercedes-AMG GT Track Series een volbloed raceauto. Bijna alle mooie zachte stofjes zijn vervangen door functioneel koolstofvezel en er is een rits knoppen geïnstalleerd om de TCS en ABS naar wens in te stellen. Een stevige rolkooi en knusse kuipstoelen mogen niet ontbreken. De prijs van de auto is 369.000 euro zonder belastingen. BPM komt er niet bovenop, want de auto mag niet de weg op. Mercedes bouwt slechts 55 exemplaren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)