Mercedes heeft een foto gepubliceerd van een nieuw interieur voor een nieuwe auto: de Mercedes GLB. Het is een amuse-bouche die smaakt naar meer. Het interieur in ieder geval, want nóg een kleine SUV heeft verder natuurlijk niemand nodig. De volledige auto zie je op de autoshow van Shanghai.

Goed, de Mercedes GLB. Het is een zakformaat-SUV die gebaseerd is op de B-klasse – die gebaseerd is op de A-klasse – die boven de GLA komt in het gamma, die weer op de A-klasse is gebaseerd. Doe jezelf geen pijn uit verwarring en kalmeer jezelf met de aanblik van het fraaie interieur.

Als deze schets tenminste een goede indicatie is van wat we mogen verwachten van het productiemodel. Een lang, erg lang scherm krijgt zijn genen van de A-klasse, met natuurlijk Mercedes’ traditionele toeters en bellen er omheen. Grote schermen zijn de toekomst, immers.

We zouden je graag meer informatie willen verschaffen over de nieuwe Mercedes GLB, maar helaas hebben we alleen deze foto. Voorlopig moet je dus nog even je fantasie erbij gebruiken. We zullen aanwezig zijn op de autoshow van Shanghai – later deze maand – om meer te weten te komen over de nieuwe Benz.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear