Buiten het winterseizoen (en zelfs dan is het niet zo’n goed idee) zul jij niet vaak je auto minutenlang stationair laten lopen om de motor op te warmen. Voor eigenaren van de Mercedes-AMG One is het iedere dag winter, maar dan zonder de sneeuw en vrieskou. Al die arme eigenaren van een Mercedes-AMG One (heb medelijden!) moeten geduld hebben als ze met hun straatlegale F1-auto gaan rijden.

Nico Rosberg laat op zijn YouTube-kanaal zien dat hij zijn AMG One gaat ophalen. Voordat je de V6 mag starten, moeten vier van de zes katalysatoren opwarmen naar 500 graden Celsius. Dit gebeurt met verwarmingselementen in de katalysatoren. Het opwarmen duurt ongeveer anderhalve minuut. Overigens mag je in die tijd wel alvast elektrisch de straat uitrijden.

Is de F1-motor eenmaal gestart, dan komt ie heel snel op temperatuur. De V6 is na 5 tot 8 minuten stationair draaien al warm genoeg om tot de begrenzer te jagen. Rij je de motor rustig warm, dan kun je na 2 tot 5 minuten al vlammen. Bij een normale straatauto wacht je het liefst minimaal een kwartier, maar de echte liefhebbers zullen twintig minuten aanhouden.

Wanneer Mercedes de motor van de AMG One blokkeert

In die 2 tot 8 minuten, moet je de motor niet uitzetten, want dan kan het zijn dat de motor softwarematig geblokkeerd wordt. ‘Als je het [onderbreken van de opstartprocedure] zes keer achter elkaar doet, blokkeren we de aandrijflijn. Je moet mij dan bellen, dan komen we langs met een laptop’, vertelt de man in de AMG One-jas. Mensen die ooit een wankelmotor hebben gehad, zullen nu trauma’s herleven.

4 reacties op “Als je de Mercedes-AMG One van 2,2 miljoen euro op een verkeerd moment uitzet, blokkeert de motor”

  1. “Voordat je de V6 mag starten, moeten vier van de zes katalysatoren opwarmen naar 500 graden Celsius.”
    Ik neem aan dat dit alleen om de uitstoot gaat en verder geen enkele technische onderbouwing kent?
    Jammer, dat mis ik wel in het artikel: Waarom?

  2. Wat is er met die wankelmotor, dat hieraan herinnert? Die hadden geen software-opstart-fase, geen blokkade, voorverwarmde katalysatoren of anderszins, toch? (De oude NSU RO80 Wankel motoren, en de latere Mazda’s].

    Dat die wankel motoren wellicht wat gevoeliger waren voor olieverbruik,.. en lekker hoogtoerig zijn. En misschien wat dorstig 😉 , dat lees ik hier bij deze Mercedes niet terug.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *