Fan van vierdeurs coupés sierlijke sedans, maar rij je liever niet drie uur rondjes voor je kunt parkeren? Gefeliciteerd, je hebt zojuist een nieuwe niche in de autowereld aangeboord, en Mercedes springt er meteen dankbaar middenin.

Dit is de CLA. Noem het een kleine CLS, of een uitgerekte A-klasse; het is in ieder geval een compact sedannetje (hoewel, 4,60 meter is ook weer niet zó compact) met een aflopende daklijn voor een geslaagde coupé-look. We wisten al langer dat ie eraan zat te komen, en eerder dit jaar werd in Beijing al een ietwat gelijkende conceptcar onthuld. Maar niemand had de productieversie nog zonder verstopstickers en zwarte lappen gezien. Tot een held op internetsokken deze plaatjes stiekem online knikkerde.

Mercedes presenteert de CLA op de autoshow van Detroit, midden januari. Hij is dan ook vooral bedoeld als lekkermakertje voor Amerika, waar men geen A- of B-klasse kent en er inmiddels toch een beetje gedownsized begint te worden. Geen zorgen, hij komt hier natuurlijk ook op de markt. Het gamma zal in eerste instantie bestaan uit de CLA180, CLA200 en CLA250, en de CLA220 CDI. Vermogens variëren van 122 tot 211 pk, althans tot de CLA45 AMG om de hoek komt kijken. Die neemt er ruimschoots meer dan 300 mee.

Meer info volgt zodra Benz in Detroit het doek van de auto heeft getrokken. Tot die tijd: plaatjes kijken!

Reacties