Iedereen heeft een hobby nodig. De een gaat vissen, de ander gaat breien en weer iemand anders zoekt auto’s op die al meer dan tien jaar in een veld staan te verroesten om te kijken of ze nog starten. Het YouTube-kanaal van Flexiny staat vol met dit soort video’s. Deze video (onder aan de pagina) van een Mercedes 407D die twaalf jaar stilstond is hun populairste hitje. Meer dan tien miljoen mensen zagen al hoe de Mercedes-diesel met bijna 420.000 kilometer op de teller met wat moeite gewoon nog start.

Föhnen

De video van zeventien minuten bestaat grotendeels uit een stel natte laarzen en koude vingers die de motor warm staan te föhnen. We hebben de video alvast een stuk doorgespoeld, maar voor de volledige ervaring moet je eigenlijk het complete filmpje bekijken. Het moment dat de diesel aanslaat, geeft toch meer voldoening als je vijf minuten naar het haperende blok hebt geluisterd. Alsof je eindelijk kunt niezen na vijf minuten met je neus in de lucht te hebben gezeten.

Veel rook van de Mercedes-diesel

Binnen enkele seconden vult de cabine zich met rook die je haast door het scherm heen kunt ruiken. Na wat kleine aanpassingen starten de handige knapen de motor opnieuw, en dan loopt de oude Mercedes-diesel nog best netjes. Fluitend door de APK zal de bus niet komen, maar mocht de wereld ooit vergaan en je hebt vervoer nodig, dan weet je nu ongeveer wat je moet doen om een oud stuk blik tot leven te wekken. Oh, en de oude Merc rijdt ook nog.

Mercedes-diesel na twaalf jaar gestart (09:50)

Rijden met de Mercedes 407D

Reacties

  • Chris heeft op 4 maart 2021 geschreven:

    Toen de rook uit de koplampen kwam, rook ik de dieselrook gewoon!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)