Verspil geen waardevolle seconden aan het uitpluizen van de foto’s, op zoek naar de grote verschillen tussen de vorige versie en de Mercedes GLC-facelift. Die zijn er niet. Met frisse led-koplampen en iets meer chroom wordt de GLC weer het slagveld in gestuurd om de strijd aan te gaan met de BMW X3 en de Porsche Macan.

Aangezien de SUV al een van de mooiere in zijn klasse was, is deze Mercedes GLC-facelift meer dan toereikend. De drie grootste wijzigingen zijn een verbeterd infotainmentsysteem, nieuwe motoren en nieuwe rij-assistenten, zoals slimme adaptieve cruisecontrol en de stuurassistent.

Nieuwe motoren bij de Mercedes GLC-facelift

Bij de lancering komt de Mercedes GLC-facelift uitsluitend met een stel viercilinders. Op een AMG GLC 53 met een zes-in-lijn of een AMG GLC 63 S met een V8 moet je voorlopig nog eventjes wachten. Voor benzinerijders is er keuze uit een GLC 200 met 197 pk en 280 Nm of een GLC 300 met 258 pk en 370 Nm. Deze beide motoren krijgen assistentie van een elektromotor die zo nu en dan bijspringt met 150 Nm.

Mercedes investeerde recentelijk meer dan 2 miljard euro in dieselmotoren, omdat het einde van de brandstof volgens het merk nog niet in zicht is. Dieselaars krijgen de 200 d, 220 d, en 300 d met vermogens tussen de 163 en de 245 pk. Van deze motoren krijgt niet één een hybride-toevoeging. Wel komen ze allemaal met een negentrapsautomaat en vierwielaandrijving.

Nieuw infotainmentsysteem

Omdat de GLC in de basis al een paar jaar oud is, loopt het navigatiescherm nog niet door in de tellers alsof het één scherm is. Voor de facelift laat Mercedes het oude schermpje lekker zitten. Wel klopt het merk de boel op zodat het zogenoemde MBUX-systeem nu ook aanwezig is. Zo heb je nu bijvoorbeeld spraakbediening via ‘hé Mercedes’ en heeft het systeem gebarenbediening.

Mercedes GLC-facelift: de prijzen

Helaas, Mercedes hangt nog geen prijskaartje op de nieuwe SUV. De vorige versie reed je vanaf 66.157 euro. Dan had je de GLC 250. Wellicht dat de nieuwe Mercedes GLC 200 iets goedkoper zal zijn, maar hou zeker rekening met prijzen richting de 70.000 euro, want je wilt toch wat geinige opties kunnen aanvinken.

Reacties

  • François Voets heeft op 21 juni 2019 geschreven:

    ik kijk er naar uit ,!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)