Houdoe, en bedankt voor de mooie beker. Mercedes stapt uit de Formule E, daags nadat ze het wereldkampioenschap hebben gewonnen. Het lijkt een tactiek uit het boekje van F1-kampioen Nico Rosberg, die na zijn eerste wereldtitel ook stopte als coureur voor Mercedes. Eerder stopten BMW en Audi al met racen in het elektrische kampioenschap.

Porsche, Jaguar, DS en Nissan zijn de automerken die nu nog aanwezig zijn in de Formule E. De officiële reden van het vertrek is dat Mercedes alles heeft afgevinkt: een race winnen, wedijveren met de beste teams en zowel de coureurs- als de constructeurstitel winnen. Nu wil Mercedes de poet stoppen in het elektrificeren van de personenauto’s.

En de F1 dan?

Geen zorgen, Mercedes geeft wel gelijk aan dat ze in de F1 willen blijven. ‘In de toekomst zal het bedrijf zijn motorsportactiviteiten concentreren op de Formule 1. Hiermee versterken we de status van de sport als het snelste laboratorium voor het ontwikkelen en testen van duurzame en schaalbare toekomstige technologieën.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)