Tja, Mini blijft toch BMW. Dus als de Mini 3-deurs, 5-deurs en cabrio na vier jaar naar de chirurg mogen voor een facelift, krijgen ze ook niet meer dan een set nieuwe lampen en een nieuw logo.

In alle eerlijkheid: Mini noemt het ook geen facelift, maar een optische verfijning. Zeer gaaf zijn de nieuwe achterlichten met Union Jack-ontwerp. Toch zeker de geinigste achterlichten van dit moment. De optionele led-koplampen krijgen ook een subtiele facelift en een automatische dimfunctie bij grootlicht.

Nieuwe kleuren

In de configurator kun je nu ook kiezen voor de kleuren Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic en Solaris Orange metallic. Twee nieuwe 17-inch wielen staan op je te wachten en sinds kort kon je ook al je eigen accessoires 3D-printen.

Mini trok de facelift ook door naar het interieur met een nieuw stuur en nieuwe materialen. Optioneel kun je nu draadloos je telefoon opladen. Grappig is de ‘Find Mate’ optie. Deze tags kun je aan voorwerpen koppelen. De locatie kun je vervolgens zien op het scherm van de Mini of op je Smartphone. Zo vergeet je je koffers of sleutels niet.

Geen downsizing

Vanaf november komt Mini met een verbeterde versie van zijn driecilindermotor. De 1,2-litermotor van de Mini One (First) verdwijnt ten faveure van een 1,5-literunit. Het koppel stijgt met 10 Nm. Mini belooft 5 procent lagere brandstofconsumptie en idem CO2-emissie. Dus met wat geluk worden de Mini One en One First wat goedkoper in de herfst.

De gefacelifte Mini staat 31 maart 2018 bij de Nederlandse dealers met een vanafprijs van 21.600 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)