Ja, ja, het is inderdaad 50 jaar geleden dat Alec Issigonis met zijn creatie op de markt kwam, de Mini. Compact en sportief is de nieuwe Mini nog steeds, dus vond de huidige eigenaar BMW het tijd om aan een halve eeuw extra aandacht te besteden.
 
Een actiemodelletje is gauw gemaakt, maar drie speciale Mini’s gaan een stapje verder. De naam Mayfair wordt weer eens aan het model gekoppeld, een auto in drie kleuren met een contrasterend dak. Het interieur is afgewerkt met mokkakleurig leer, chroom, witte randen rond de vloermatten en panelen in pianolak zwart.
 
De meest appetijtelijk is de John Cooper Works World Championship 50, een hele mond vol voor een auto waarvan er in Europa 250 stuks verkocht gaan worden. Technisch is er niet aan gesleuteld. Wel specifiek is de groene lak (Connaught Green), koplampen met een zwart masker, zwarte lichtmetalen wielen en ‘jawel’ de handtekening van John Michael Cooper op de motorkap en het dashboard.
 
Alle goede dingen in drie, dus ook een Mini Camden met een zwart/witte interieurinrichting met Camden-logo’s, de keuze uit drie kleuren en contrasterende spiegelkappen. De Mayfair en Camden zijn er overigens als Cooper, Cooper S en Cooper D.
 

Reacties

Meer van TopGear