Zonaanbidders die de afgelopen tijd een cabriolet hebben gekocht, zullen deze zomer weinig plezier hebben gehad van hun aanschaf. Van die anderhalve zonnige dag zijn we zelf in ieder geval ook niet vrolijk geworden.

Maar Mini doet er wat aan. Wie dit jaar de gang naar de Mini-dealer maakte om daar zo’n kekke cabrio aan te schaffen, komt in aanmerking voor… jawel… regencompensatie. Dat is net zoiets als een geen-sneeuw verzekering voor de wintersport.

Ze hebben bij Mini bedacht om elke klant met een cabrio een vergoeding van 70 euro per dag te bieden, gebaseerd op het aantal regendagen dat we deze zomer hebben gehad. We horen je al denken dat dat een aardige vetpot is, maar helaas zijn de eerste 25 regendagen voor eigen rekening. En volgens de berekeningen van Mini hebben we deze zomer ‘maar’ 30 regendagen gehad, in de periode vanaf 1 juli. Dat lijkt ons wat weinig, maar het betekent toch al een totale vergoeding van 350 euro. De actie loopt nog tot en met zondag, dus we zullen maar duimen dat het ontzettend gaat plenzen. Misschien dat je dan nog een weekje Griekenland kunt boeken. Op de site van Mini kun je trouwens de regenmeter checken.

Reacties

Meer van TopGear