Again a new Mini has joined the club, man. Ditmaal is het de John Cooper Works-versie van de Clubman, de nieuwste maxi-Mini.
 
En tja, de keuze is weer reuze bij ome John. Zo is het mogelijk om het exterieur van de nieuwe Mini-variant te verfraaien met 18-inch lichtmetalen wielen, zwarte racestrepen en spiegelbehuizingen van carbon. Bij de Clubman Cooper S is ook het luchtinlaatje op de motorkap in carbon te bestellen.
 
Het interieur van de Clubman is ook niet aan de aandacht van John Cooper Works ontsnapt. Zo staat de prijslijst vol met toevoegingen zoals een met alcantara bekleed sportstuur, vloermatten, carbonaccenten op onder andere schakelpook en handrem en schakellichtjes boven het stuurwiel. Voor wie meer een leerliefhebber is, is er altijd nog de mogelijkheid om het stuur en de schakel- en handrempook met leer te laten bekleden.
 
Helaas is de bekende motortuningkit voor de Clubman nog niet beschikbaar, maar naar alle waarschijnlijkheid komt die binnenkort op de optielijst. Wel is het mogelijk om het onderstel en de remmen van de Clubman aan te passen met respectievelijk een stabilisatorstang tussen de voorwielen en grotere geperforeerde remschijven. Dit alles houdt ons in ieder geval wel even zoet.

Reacties

Meer van TopGear