MINI doet erg zijn best om de eigen merkencup in ere te houden. Speciaal voor het nieuwe seizoen van de MINI Challenge verschijnt tijdens de IAA in Frankfurt de John Cooper Works Challenge. Die is gebaseerd op de Cooper S, maar heeft aanzienlijk grotere spierballen.

Met het John Works pakket neemt de standaard aanwezige 175 pk van de Cooper S toe tot 210 pk, met een koppel van 260 Nm en een korte overboost van 280 Nm. Daarmee kun je op het circuit zeker voor de dag komen. De topsnelheid ligt namelijk op 240 km/u, terwijl je met deze skelter in 6,1 seconden naar 100 km/u accelereert.

Ook de remmerij is afgestemd op gebruik voor het circuit. Daar hoort ook een afvalkuurtje bij, en dus is het gewicht gezakt tot 1.150 kilo. En om ervoor te zorgen dat je niet in de eerste bocht van de baan zeilt, zijn er ook nog wat aërodynamische aanpassingen gegaan. Een verstelbare achterspoiler en een diffusor om maar eens wat te noemen. In het interieur zijn evenmin halve maatregelen genomen. Op de Recaro sportstoelen is het HANS-systeem aanwezig. Dat is afkomstig uit de Formule I, waar het de hoofden en nekken van de coureurs ondersteunt. Zal vast nodig zijn…

Reacties

Meer van TopGear