Het is officieel nog een concept, maar het is meteen duidelijk dat deze Crossover binnen niet al te lange tijd aan het programma wordt toegevoegd. Maar hoe lang blijft een auto nog een MINI? De lengte gaat over de 4 meter en qua breedte en hoogte is de Crossover eveneens behoorlijk fors.
 
Wat beslist gelukt is, is het handhaven van de MINI-uitstraling en ook daarvan vragen we ons af hoe lang BMW dit kan volhouden. De stoere Crossover heeft natuurlijk vierwielaandrijving en als zodanig mag ie rustig gezien worden als het kleine broertje van de BMW X3.
 
Net als bij de Clubman is er gespeeld met de portieren. Zo zien we rechts twee normale deuren, maar links aan de bestuurderskant een schuifdeur. De B-stijl is hier komen te vervallen. Achter is er sprake van een deur met een ruit zonder omlijsting waarvan de scharnieren ver ‘om de hoek’ zijn geplaatst. Achterin staan net als voorin twee stoelen die over 13 cm verschuifbaar zijn.
 
Het centraal geplaatste instrumentarium is in de Crossover als een wereldbol vormgegeven waarbij gebruik gemaakt wordt van laserprojectie. Het is hierbij zelfs mogelijk het beeld te splitsen, zodat zowel bestuurder als passagier hun eigen informatie krijgen voorgeschoteld. Het is nog niet duidelijk wanneer de vierde modelversie van Mini definitief bij de dealer staat, maar reken op 2010.

Reacties

Meer van TopGear