Meer dan ooit is de Volkswagen Caddy een Golf voor mensen met wel heel veel bagage. De nieuwste Caddy staat op hetzelfde MQB-platform als de nieuwe Volkswagen Golf en dat betekent dat een hoop onderdelen uitwisselbaar zijn. Ook betekent het dat een ontwerper maar weinig overuren hoeft te maken om de stijlelementen van de GTI over te dragen aan de bedrijfswagen. Zeker niet nu Photoshop-meneer X-Tomi al een voorzetje deed.

De online auto-ontwerper prakte de nieuwe Caddy samen met de nieuwe Golf GTI om deze Volkswagen Caddy GTI te maken. Hij monteerde de nieuwe velgen, plaatste de doorlopende grille met de kenmerkende dagrijverlichting en trok uiteraard een doorlopende rode streep tussen de koplampen. Het geheel maakte hij af in de enige juiste kleur voor een GTI: Tornado-rood. PostNL zal nooit meer een personeelstekort hebben.

Onder de motorkap van de Volkswagen Caddy GTI ligt een 2,0-liter viercilinder met 245 pk. De GTI moet met dit vermogen in iets minder dan 7 seconden naar de 100 km/u schieten en de topsnelheid zal tegen de 250 km/u zitten. In werkelijkheid zien we een Caddy GTI nooit gebeuren, maar in de aankomende jaren zal ongetwijfeld iemand gek genoeg zijn om er zelf eentje te bouwen – we kijken ernaar uit.

Foto: X-Tomi

Reacties

 • Ray heeft op 2 maart 2020 geschreven:

  Golf R20 rijdt al in Engeland rond met dik vermogen div youtube filmpjes opzoekbaar

  • Ray heeft op 2 maart 2020 geschreven:

   Correctie: Caddy R20

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)