Waar zet jij je motorfiets neer in de winter? In de hoek van de garage onder een doek? Dan is het tijd om wat oude verfblikken weg te gooien en ruimte te maken voor dit apparaat. Je kunt nu je motorfiets omtoveren tot MotoGP-simulator. Dit gevaarte is het product van een samenwerking tussen Moto Trainer en Dorna Sport. Die laatste kun je zien als de Liberty Media van de MotoGP.

De simulator is ontwikkeld om samen te werken met trainingssoftware, maar je kunt er ook het spel MotoGP mee besturen. Het is een poging van Dorna om een voet tussen de deur te krijgen in de simracewereld. Het is niet alleen maar spielerei – de MotoGP-simulator kan je helpen om beter te worden.

De software monitort de input van je gas, rem en koppeling. Uit een analyse kun je leren waar je secondes laat liggen op het circuit. Zo kun je tijdens de lockdown en de winter toch je skills aanscherpen. De installatie van de simulator duurt minder dan een uur en hij weegt 250 kilo. De prijs? De Moto Trainer kost minimaal 5.000 euro. De MotoGP-versie zelfs 14.900 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear