Je betere helft had gelijk. Mannen zijn inderdaad de afgelopen 200.000 jaar voor geen meter veranderd. Naast wat simpele levensbehoeften hebben mannen vooral gewoon een grot nodig om zich in terug te trekken. Alleen de naam veranderde. We noemen dit tegenwoordig een mancave.

Als je goed kijkt, kun je wel wat verschillen ontdekken met toen. Het vuur zit nu achter glas en het gefermenteerd fruit staat in veel soorten en maten uitgestald op planken. Het gereedschap om te foerageren, veranderde in een Lamborghini Aventador SV.

Hoe zit het met deze mancave?

Interieurarchitect Wildenberg realiseerde een ondergrondse mancave voor een Nederlander. De kosten liggen rond de 30.000 euro. De Lamborghini Aventador SV (is nu een slordige 600.000 euro waard) zakt via een autolift uit het plafond. Alle cruciale uitrusting is aanwezig, tot speelkasten aan toe.

Aan de aangebroken fles Jack Daniels merk je dat de eigenaar zelf geen liefhebber is van het spul – hij kocht het vuurwater voor zijn vrienden. Dat was ook het voornaamste doel van deze mancave: een plek om rond te hangen met vrienden. En te staren naar je trotse bezit.

Foto’s: Peter Baas

Met dank aan Ton voor de tip.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie