De Need for Speed Heat gameplay-trailer van bijna 4 minuten staat online. Voor liefhebbers van het genre zijn de eerste beelden veelbelovend. Qua rijden en racen lijken de physics in de trailer veel op Payback en de voorgaande uitgaven van de spelreeks, wat inhoudt dat je natuurkundeleraar er een rolberoerte van krijgt.

Need for Speed Heat en de voorgangers zijn zogenoemde arcade-racers. Spektakel en toegankelijkheid ervaart een voorkeurspositie boven realisme. Een bullseye als het gaat om wegligging wist NFS wat ons betreft nooit helemaal te raken, een Forza Horizon doet dat bijvoorbeeld wel. Vermakelijk zal het spel ongetwijfeld wel zijn.

Twee onderscheidende spel-elementen laten hun gezicht zien in de  Need for Speed Heat gameplay-trailer: de legale races overdag en het vrij rondrijden in de open wereld. De politie rijdt daar ook weer rond en je kunt een boete aan je broek krijgen voor te hard rijden. In de nacht rij je illegale straatraces en de politie treed een stuk harder op tegen het racetuig.

Goed nieuws: de verfoeide Speed Cards, waarvan EA het liefst had dat je er geld voor betaalde, verdwijnen in Need for Speed Heat. De onophoudende stroom van kritiek op de zogenoemde Loot Boxes werpt zijn vruchten af. Alle onderdelen om auto’s visueel en mechanisch aan te passen zijn te ontgrendelen door te racen.

De Need for Speed Heat gameplay-trailer stipt het modificeren alvast kort aan en de eerste blik is veelbelovend. Voor de getoonde auto’s in de trailer biedt het spel veel bumper- en velgenspul. Nieuw is de app voor je smartphone en tablet om daar je auto aan te passen – heel tof. Ditmaal kun je ook je personage aanpassen.

Need for Speed Heat: gameplay-trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)