Nou ja, een Mini waar Rolls-Royce zich een beetje mee bemoeid heeft, dan. Op de autoshow van Shanghai staat deze indrukwekkende Mini Cooper S ‘Inspired by Goodwood’, die slechts in een oplage van 1.000 stuks zal worden gemaakt.

Van buiten ziet ie er nog redelijk normaal uit, al is de diepzwarte kleur uniek voor Rolls-Royce en vind je deze 17-inch velgen op geen enkele andere Mini. Maar in het interieur zijn de specialisten van het meest prestigieuze Engelse automerk pas echt losgegaan, met onder andere kilo’s walnotenhout, dikke lamswollen tapijten en zonnekleppen, en een hemel van kasjmier. De stoelen en deuren zijn bekleed met het fijnste leer in de Rolls-kleur Cornsilk. Standaard heeft de Mini ‘Inspired by Goodwood’ verder meesturende koplampen, parkeersensoren en een Harman Kardon-audiosysteem aan boord.

Zoals gezegd betreft het hier een Cooper S, met een 184 pk sterke 1.6 turbomotor, en dus helaas geen 6,75-liter grote V12. Scheelt wel in het verbruik: de Cooper S verbruikt slechts 5,8 l/100 km, en dat terwijl ie in 7 seconden van 0 naar 100 km/u vliegt en een top van 228 km/u haalt. De CO2-uitstoot, mocht je dat willen weten, is 136 g/km.

Vanaf begin 2012 wordt de Mini ‘Inspired by Goodwood’ aan ongetwijfeld zeer duurbetalende klanten geleverd.

Reacties

Meer van TopGear