De legendarische auto-ontwerper Marcello Gandini wil je heel graag laten weten dat hij niets te maken had met de nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4. In een bijzondere persverklaring lijkt Gandini, inmiddels 83, de vragen over de auto zat te zijn. De nieuwe Countach is een eerbetoon aan het baanbrekende origineel uit 1971, dat Gandini tekende toen hij voor ontwerphuis Bertone werkte.

Niet alleen dat, hij beweert ook totaal niet op de hoogte te zijn geweest van Lamborghini’s plannen, ondanks zijn deelname aan een interview met de designdirecteur van het bedrijf, Mitja Borkert, in juni van dit jaar. Hoewel hij een schaalmodel van de nieuwe auto te zien kreeg, is hij verre van lovend over het eindproduct.

Herkauwen is niet zijn ding

‘Ik heb mijn identiteit als ontwerper opgebouwd, vooral toen ik aan supercars voor Lamborghini werkte, met een uniek concept: elk nieuw model waaraan ik zou werken zou een innovatie zijn, een doorbraak, iets heel anders dan het vorige’, laat de ontwerper weten.

‘Moed, het vermogen om een ​​scheiding te creëren zonder vast te houden aan het succes van de vorige auto, en het vertrouwen om niet te willen toegeven aan gewoontes, waren de essentie van mijn werk. Het is duidelijk dat de markten en de marketing veel veranderd zijn sindsdien. Maar wat mij betreft vertegenwoordigt het herhalen van een model uit het verleden naar mijn mening de verwaarlozing van de grondbeginselen van mijn DNA’, vult hij aan.

Het moet gezegd worden dat Lamborghini vaak spreekt over de invloed van Gandini op het ontwerpproces, iets waar de man zelf vaak over mopperde. Desondanks bleef hij altijd vriendjes met de mensen in Sant’Agata. De komst van de ‘zogenaamde nieuwe Countach’ – zijn woorden, niet die van ons – is blijkbaar de laatste druppel.

De reactie van Lamborghini

Lamborghini laat weten: ‘Het bedrijf heeft Marcello Gandini nooit een rol toegekend bij de realisatie van de Countach LPI 800-4. In plaats daarvan heeft Automobili Lamborghini de heer Gandini uitgenodigd om deel te nemen aan een interview dat plaatsvond in juni 2021. Dit was een gesprek met de ontwerper en hoofd van Centro Stile Lamborghini over de vergelijking tussen het oude model en het nieuwe.’

‘Zoals uit het video-interview blijkt, heeft het bedrijf Marcello Gandini geïnformeerd over de presentatie van de nieuwe Countach LPI 800-4 in Pebble Beach 2021. Een schaalmodel en schetsen van de nieuwe auto werden hem getoond’, vult Lambo aan. Verder gaan ze niet in op de mening van Gandini.

Reacties

 • David heeft op 26 oktober 2021 geschreven:

  Wel mooi, maar lang niet zo extreem en futuristisch als de Countach bij introductie in 1974 was.

  Reageer
 • Plambo heeft op 26 oktober 2021 geschreven:

  Ben zeer groot fan van Lamborghini. Maar het merk wordt net als vele andere merken een soort marketing melkmachine met petjes, sleutelhangertjes en het uitmelken van bestaande modellen met nieuwe Tupperware er omheen. Jammer want in mijn ogen was Lambo altijd een bijzonder merk waar ontwerp emotie, unieke authenticiteit en rijbeleving centraal staat. Maar als een Aventador eerst tot de Reventon wordt getupperwared, dan de Veneno, de Centenario, de Sian, nu de Countach en hoogst waarschijnlijk nog wel wat money makers, vraag je je af of de identiteit van een uniek merk niet langzaam ten onder gaat aan marketingbazen die geduwt door aandeelhouders beslissingen moeten nemen waar de echte Lambo liefhebber niet meer hebberig van wordt.

  Reageer
 • Chris heeft op 26 oktober 2021 geschreven:

  Ziet er beter uit dan de Hoerenkan of Avantador

  Reageer
 • Michel heeft op 25 oktober 2021 geschreven:

  Prachtig model, met een zeer sportieve uitstraling . Het mag gezegd worden Lamborghini onderscheidt zich met deze werkelijk schitterende sportwagen. Helemaal top !!!

  Reageer
 • Harry heeft op 25 oktober 2021 geschreven:

  Eikebahh

  Reageer
 • Spit heeft op 25 oktober 2021 geschreven:

  Nou wat mij betreft is hij ronduit prachtig.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)