De Dacia Duster. Het is de auto die je bijna niet onaardig kunt vinden en de deur wagenwijd openzet voor stoffige woordgrapjes. En nu is hij nieuw. De nieuwe Dacia Duster ziet er zowaar gestileerd uit. Het is altijd een trots gebruiksvoorwerp geweest. Dacia hield het altijd lekker simpel om de boel naar eigen zeggen schandalig betaalbaar te maken. Maar nu grijpt het merk zelfs led-lampen uit de voorraadkast.

Nou, toe maar…

Met de kleur Atacama Orange en een satijn-chromen skidplate wil de nieuwe Dacia Duster klanten van de Qashqai en Sportage afsnoepen. Er wordt zelfs gesproken over ‘brede heupen’, diezelfde als van je oudtante met een voorliefde voor een extra gebakje.

Dacia schept ook op over het compleet nieuwe interieur. Alleen laten ze daar nog geen plaatjes van zien, dus moeten we daar in Frankfurt maar over oordelen. Verwacht maar dat alles wat goed is aan de Duster zal blijven. Je behoudt dus de keuze tussen voorwiel- of vierwielaandrijving, en keuze uit een aantal kleine benzine- en dieselmotoren die het lage gewicht rondzeulen.

Hoeveel gaat hij kosten?

Dat is nog niet bekend, maar verwacht dat de prijs ook laag zal blijven. Dacia heeft al een miljoen exemplaren van de Duster verkocht sinds 2010, dus zou het een dwaze actie zijn om met de prijs te gaan rommelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear