We zouden best een los rubriekje kunnen opzetten van doorsnee auto’s die spectaculaire dingen doen in de sneeuw. Een nederige Fiat Panda 4×4 gaf het startschot toen hij het een Ferrari lastig maakte. Daarna trok een Audi A6 een vrachtwagen de berg op. En nu is er deze oude Renault 4. De eerste voorwielaangedreven Renault rijdt met het grootste gemak een Dacia Duster voorbij, die op zijn beurt met moeite een metertje vooruit komt.

Is de Renault 4 dan een veel betere auto voor sneeuwwerk dan een Dacia Duster? Misschien. Aan het filmpje is niet af te zien op wat voor banden de (voorwielaangedreven) Duster staat, en op welke banden de Renault staat. Dat maakt nogal een verschil. Bovendien is de Renault een stuk lichter en zijn z’n banden sowieso dunner (gunstig in de sneeuw). Ook weten we niet of er ijs ligt onder het sneeuw bij de Duster – we noemen maar iets. Een vermakelijk filmpje, desalniettemin. Another one bites the Duster. Of was dat niet de reclameslogan?

Renault 4 rijdt Dacia Duster voorbij in de sneeuw

Advertentie

Reacties

 • djkam says at 11 januari 2022:

  r4 heeft kettingen om de voorwielen….

  Reply
 • Fred says at 23 januari 2021:

  Kijk ook eens naar hun stuur techniek. De 4 maakt kleine correcties. Ook komt erbij hoe je beheersing zelf is. Bv in z’n 2e versnelling wegrijden wanneer het glad is. Desalniettemin een erg leuk filmpje

  Reply
 • Okke Groot says at 22 januari 2021:

  Moderne, zware auto’s met brede (zomer)banden zijn tamelijk hopeloos in de sneeuw. Dan kan je beter zo’n licht R4’tje met smalle bandjes hebben.

  Reply
 • Carspottingpijnacker says at 20 januari 2021:

  Die duster zit gewoon in het verkeerde spoor, als hij had gereden waar die Renault reed dan had hij ook boven gekomen.

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie