Er was eens een verstandige, betaalbare Roemeense SUV die op vele vlakken heel wat te bieden had. Nu heeft de Duitse tuner Prior Design besloten dat de Dacia Duster één ding goed kon gebruiken, of eigenlijk vier: megalomane wielkasten.

Jazeker, Prior is weer eens met de widebody-penselen aan de slag gegaan. En hoewel de auto waarop ze hun kunstje botvierden deze keer niet heel, tja, performance-gerelateerd is, moeten we toegeven dat het hem niet verkeerd staat. Op een perverse manier.

Wel in lijn met de insteek van de Duster zijn de prijzen die Prior hanteert. Je krijgt de wielkastverbreders, een splitter en een diffuser voor de schappelijke prijs van 2.999 euro. Voor nog eens 299 euro krijg je er ook een dakspoiler bij. Wil je echter de gehurkte look die je op de foto’s hierboven ziet, dan zul je zelf nog even wat onderstelwerk moeten verrichten. En ergens een set geschikte velgen opsnorren.

We kunnen ons weinig bestuurders van een Dacia Duster voorstellen die op het voorstel van Prior Design zitten te wachten. Maar dat wil niet zeggen dat we deze verbouwing niet aanmoedigen.

Advertentie

Reacties

 • nodewu heeft op 5 september 2022 geschreven:

  Ze hebben tijd zat die van 85/u , je blijft gewoon rijden met zo’n betrouwbare auto.
  De patserbakken (met inhoud) zijn meestal die waar het meest aan gekloot moet worden om ze op de baan te houden .Dit letterlijk en figuurllijk . Boomknuffelaars ja ?

  Reageer
 • Roadkill heeft op 24 september 2021 geschreven:

  zal je zien hebben ze die spoilers gaan ze nog 85 rijden op de snelweg net als elke dacia….

  Reageer
 • Miguel heeft op 24 september 2021 geschreven:

  Hier ga ik in rijden let maar op

  Reageer
 • Hmmmm heeft op 24 september 2021 geschreven:

  Een lelijke auto is nog lelijker gemaakt.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie